Xena har blivit en väldigt bra jakthund. Xena är viltfinnare!. Hon har precisa och fina fågelarbeten med en distinkt resning, hon står ofta väldigt nära fågeln. Hon är nog den ”snällaste” hunden jag haft ända sedan åtta veckors ålder. Helt okomplicerad.  Xena tog 2 UKL på sin första start i UKL och 1 ÖKL Hp på sin första start i ÖKL 26 månader gammal. Alla hundar har minus, om jag ska hitta något på Xena är det att hon är något mjuk. Xena har tre CK på utställning, varav två i jaktklass som får räknas till championatet.

Planen är att para henne med Lux, hur ska man nu presentera honom…. I stamtavlan heter han Ohlsmyrens P Respect, han är Norsk Jaktchampion, och C.I.T som vi tidigare kallade Internationell Jaktchampion. Lux är en ganska tuff hund enligt ägaren. Lux är förd av flera personer till höga premier. Lux har 1 x 1 AK, över 30 st VK premier varav 17 x 1 VK, 7 med CK och 4 CACIT, Lux har även Excellent på utställning.

Tanken är att nu linjeavla på min gamla ”Speedy” Jenny Speed Queen och att den tikvalpen jag sparar ska blir så bra att hon kan gå i avel och då paras med något helt obesläktat som Italienskt eller helt Amerikanskt.

Båda hundarna är friska,och är rtg med HD A !

Xena kommer troligen att löpa vid årsskiftet.

 

Xena i stånd på fjällripa