I helgen åkte vi på jaktprov till Sälen med två hundar som hade möjlighet att ta sitt jaktchampionat, Speedy och Stårsa.

Det började ganska bra för mig och Speedy, trots en fallapport så fick vi ett godkänt fågelarbete i första rundan. I andra rundan får de släpp mot varandra,  både jag och Ronny vet att det brukar sluta med katastrof….. Nu tar Stårsa stånd direkt, Speedy slår ut, kommer tillbaka, ignorerar min stoppsignal och en stående Stårsa. Då är hon diskvalificerad. Men jag hinner inte få fatt i henne, hon befinner sig nu vid Stårsa när fågeln lättar, skytten fäller och Speedy fallapporterar igen! Nå väl, Stårsa fortsätter och visar ett sök av högsta klass. I tredje rundan går Stårsa fortsatt utmärkt och tar åter igen stånd.  Fågel fälls och hon apporterar.

Det blir några spännande minuter innan domaren konfirmerar att Stårsa vinner med Cert!!!!! Stort Grattis till Ronny Andersson och SE UCH SE JCH Borgeflons FK Stårsa.  Även ett stort tack till alla närvarande för en fantastisk helg i Sälen som alltid.

 

Domare Niklas Bodin, Skytt Peo Sjökvist
1 SKL CERT Borgeflons Stårsa – Ronny Andersson
2 SKL Idrefjellens Zamba – Stefan Nordin
3 SKL Luthagens De Sista- Per Thulin
stårsa1a