Som uppfödare måste man tänka i flera led framåt. Då min ”nya” tik Wilja torde passa bättre med det Brittiska blodet, väljer jag att ”byta” hane på Xena.

Min första tanke var att välja Jo på Xena, men jag hade inte då talat med ägarna.. Jo har en stamtavla som jag sneglat på länge.

Jag har under veckan haft en konversation med Maiken och Torfinn angående att få använda Jo, och nu i dag fick jag medlande om att de tyckte att parningen var intressant och det blev ett OK. Planen är att SE UCH Borgeflons MP Xena ska paras i slutet av februari?? med C.I.B. N DK SE UCH DKV-15 Vakkerdalens Jo.

Jo vann för övrigt  det sista 3 dagars fältprovet i Norge med CACIT. Förhoppningsvis plockar Jo ut sitt Jaktchampionat nu i vinter.

Jo har egenskaper som jag som uppfödare värdesätter.  Tuff i fågel och går rejält med kontakt.  Tyst och lugn. Mycket bra päls och tassar. Vad hundarna visar på jaktprov är mycket viktigt. Men…. det är hur hunden fungerar hemma och på jakt som är viktigast. Det är ju på flera dagars jakt bevisen kommer….

Nu hoppas vi åter igen på en Borgeflons kull som kommer att meritera sig på jaktprov och en kull som kommer att glädja sina jägare som går där bak med bössan.